Енергоспестяващо отдаване под наем

 

Да живееш на квартира

Средностатистическият студент харчи над 500 паунда годишно за квартира, като дори тези, които са настанени в ол-инклузив жилища, понякога трябва да плащат допълнително за разходи, които могат да бъдат избегнати. Направихме списък с действия, които можете да предприемете още сега и да се уверите, че няма да плащате високи сметки за консумираната от Вас енергия:

  • Сменете доставчика си на енергия – ако Вие сте този, който плаща сметките, имате право да смените доставчика си на енергия. Промяната може да доведе до спестяване на средно 200 паунда годишно, затова сравнете цените на доставчиците на енергия и изберете най-подходящият за Вас вариант.
  • Снабдете се със „смарт“ електромерите – ако Вие сте този, който плаща сметките,имате право да поискате електромерно от Вашия доставчик на енергия безплатно. Той Ви осигурява информация в реално време колко енергия консумирате и така лесно можете да прецените както разхода, така и загубата на енергия. Вижте нашите съвети във видеото по-долу.
  • Водете си списък – много е важно да проследявате колко енергия изразходвате, за да избегнете неприятни изненади. Затова Ви съветваме да откриете всички електромери в жилището Ви и да ги следите регулярно.
  • Купувайте си енергоспестяващи уреди – повечето електрически уреди имат етикет, показващ енергийната им ефективност – от A+++ до D. Очевидно е, че с означението D се обозначават най-енергоемките уреди. Колкото по-ефективен е уредът, толкова по-малко ще Ви струва използването му.
  • Не оставяйте отоплението/осветлението/електрическите уреди включени – лесни и малки стъпки, които да прилагате в ежедневието си и които могат да Ви спестят пари от сметките Ви за ток. Не на последно място, по този начин намалявате вредното влияние върху климатичните промени.

Гледайте видеоклипа, който събрахме и обобщава всички тези съвети: