Енергоспестяващи зали

За да Ви улесним, опростихме сложния свят на енергоспестяването в четири прости съвета:

Изключете осветлението

След като сте успели да влезете в университета, надяваме се, че този съвет няма да Ви шокира. Макар, че повечето хора вече са свикнали да изключват лампите и уредите си, винаги е добре да си го припомняме. Ако Ви е необходимо вдъхновение, вижте котката Норман по-долу.

Увеличете дрехите, не парното

Когато Ви стане студено, вместо да увеличавате парното, облечете си пуловер – повишава температурата на тялото Ви с около 3 градуса и често Ви кара да изглеждате по-елегантни (Внимание: Това не се отнася за Коледните пуловери). Освен това, можете да използвате и телесна топлина, за да останете затоплени, точно както във видеото по-долу.

Слагайте капак

Поставянето на капак на съдовете, в които готвите, намалява количеството енергия, необходимо за приготвянето на храната с повече от 90% и храната става готова по-бързо. С един куршум, два заека! Вижте Еко-Пауър рейнджъра, който демонстрира неговите сутрешни навици, като едновременно с това спестява енергия.

Не препълвайте чайника с вода

Има моменти в живота, в които просто се нуждаете от чаша чай. Не си губете времето да препълвате чайника с повече вода, отколкото Ви е нужна. Както знаят и момчета от клипчето, 200 мл. е напълно достатъчно количество вода за една чашка чай и ще заври за секунди. Можете да използвате спестеното време и да прочетете това, което отлагате напоследък. Или, което е по-реалистично, да разглеждате безцелно Фейсбук!