За нас

Student Switch Off е кампания, която има за цел да насърчи студентите да спестяват енергия, докато живеят в студентски общежития. През 2012 г. кампанията печели наградата Ашден – считана за Оскар в света на енергоспестяването. От наградите Ашден сглобиха видеото, показано по-долу, което много добре описва какво и как го правим.

Зала на славата на персонала на кампанията

Ключът към нашия успеха на Student Switch Off са нашите прекрасни студенти, които пътувайки из страната, посещават университети и повишават информираността относно пестеното на енергия по забавни и иновативни начини. Вижте нашия екип тук.

Нашата цел

За разлика от много офиси, училища и хотелски стаи, няма особени финансови стимули за студентите да пестят енергия, докато са на общежития. Student Switch Off използва различни награди, като такива стимули – сладолед Ben & Jerry’s, организиране на партита, като фокусът е върху личната комуникация и създаване на усещане за конкуренция и надпревара за наградите, което, като стимул, създава не само желание да живееш природосъобразно. През изминалата академична година (2016/2017) кампанията Student Switch Off постигна намаляване на използваната енергия със средно 6 % измежду всички участващи общежитивя – спестените тонове въглероден диоксид в атмосферата са 1,400 тона.

За нас е много важно кампанията да премине над обичайните „зелени“ разбирания. Имаме за цел да направим кампанията интересна и забавна дори и за хората, които нямат особен интерес да пестят енергия.

Въпреки че сме напълно наясно, че само изключването на уредите не е основното решение за повлияване на климатичните промени, смятаме, че пестенето на енергия е добра основа и че действията, които насърчаваме сред студентите, живеещи в общежития, ще им бъдат полезни и в намаляването на сметките им за електроенергия, когато се преместят на квартира.

Всеки е победител

За някои компании са основно фокусирани върху акционерите си. Въпреки това, хората, които залагат на Student Switch Off, са абсолютно всички.

Ние спестяваме пари на университетите, което е полезно и за студентите, и за персонала в университетите, и, разбира се, за данъкоплатците. Студентите, които участват доброволно в кампанията ни, печелят умения и опит в маркетинга, комуникациите и организирането на събития. Разбира се, всички имат полза и от намаления топлинен ефект от емисиите на вредни газове. Обикновено се представяме като Еко-Пауър Рейнджър, което е от полза за… Е, не всеки е идеален!

Малко помощ от нашите приятели

Изключително благодарни сме на множеството организации, които ни помогнаха да стигнем дотук – на Ben & Jerry’s, които са с нас от самото начало, и Carbon Leapfrog (Bird & Bird, Andrew Woods и Garry Charnock), които ни предоставят безплатни правни и счетоводни услуги, когато започнахме дейността си с нестопанска цел.